Kireçlenme Ne İyi Gelir

Kireçlenme, kemiklerin ucunda yer saha kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü ezgiatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye serlayabilir. Bu manzara vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıayalr. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha aşkın görülür. Hassaten alçak yük hamil olmak üzere şiddetli fiziki hareketlerde mevcut insanlarda, daha aşkın rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da temel nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, sorumluluk, bel ve serparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, obezite, eklemlerin aşırı tasarrufı ve genetik yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Gani bol su tüketin. Kez, eklemlere takviye esenlar. Bu yüzden her çağ en az 8 boduç su bâtınmek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde süt, kefir, ayran üzere şiddetli kalsiyumlu besinler bile, kemik esenlığına katkı esenlar. Sebzevat ve sonuç tüketin. Kemik esenlığı bâtınin, vitamin ve minerallerin kararlı bir şekilde kızılınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti şiddetli olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin aşkın gelgelı sonucunda idrarla beraberinde kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik esenlığını sahiplenmek bâtınin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun yerine fasulye, mercimek, bezelye üzere protein itibarıyla gönç bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 itibarıyla gönç olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos üzere balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını pozitif yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay bâtınin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde pozitif etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik evetğu bâtınin, kemiklere takviye evet. Hassaten kireçlenmeden meydana gelen dertlara ve şkârkinliğe bile eksiksiz hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak bâtınin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen açıklıkştırmalara bakılırsa sonuç ve sebze itibarıyla gönç beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin güçlü dahişeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak üzere sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.

kireçlenme ne iyi gelir

Bir cevap yazın